Bir zamanların en iyi dönercisi: Dönerci Sadık Usta

Uzun zaman önce radyocu Nihat Sırdar 'ın sürekli önerdiği hatta birçok kişinin de döner dendiğinde parmakla gösterdiği bir mekândı Dönerci Sadık Usta. Biz o zamanlar keşif koşturmaları yapmadığımız için erteledik erteledik sonunda şimdi gidebildik. Belki de geciktirdiğimiz için eski lezzetinden mahrum kaldık.



yeiçkeşfet-yaprak döner-dönerci sadık usta-aksaray- istanbul



İnternettten adresini araştırdık ama bulamadık. Biz de sora sora Bağdat bulunur atasözünden yola çıkarak sokak sokak gezdik bulduk. Bir kişi de Yusufpaşa tramvay istasyonu yanındaki büyük Ziraat Bankasının arasındaki merdivenlerden çıkın hemen solda kalacak diye tarif yazsaydı işlerimiz daha kolay olacaktı. Neyse bunu da biz yazmış olalım. Büyük beklentilerle bu koşuşturmaları yaptık Dönerci Sadık Usta 'yı bulduk ama üzülerek söylüyoruz ki fast food 'cularda yediğimizden dönerlerden belki yarım tık iyi diyebileceğimiz bizi tatmin etmeyen bir döner yedik. 



yeiçkeşfet-yaprak döner-dönerci sadık usta-aksaray- istanbul


Bizim anladığımız kadarıyla eskiden çok iyi yaprak döner yapıyorlarmış. Zamanla bu kalitesini ve lezzetini bozmuşlar anlaşılan. Hemen karşı sokağında daha büyük dükkan bile açmışlar. Bu yüzden bazen büyümemek, amatör kalmak iyidir diye düşünüyoruz. Sizce de haklı değil miyiz? Beğendiğimiz detaylar sadece dönere çiğ sivri biber ve domates koymaları ve ekmeklerinin lezzetiydi. Koyun ve dana etiyle yaptıkları dönerleri de bizce yaprak döner kalitesinde değildi. Hatta biraz yağlı bulduk. Açık ayranları da ehhh işte kıvamında.



yeiçkeşfet-yaprak döner-dönerci sadık usta-aksaray- istanbul



Yazımızı bitirirken; keşke daha önceden Sadık Usta 'nın dönerlerini deneseydik daha iyi kıyaslama yapardık diye düşündük. Eski lezzetini ciddi anlamda merak ettik. Açıkçası bizim için hayal kırıklığı yaratan bir keşif oldu. Fiyatı ne kadar diye merak edenler için fiyatlarını da aşağıya ekledik.


yeiçkeşfet-yaprak döner-dönerci sadık usta-aksaray- istanbul



Adres: Aksaray Mahallesi,
            Recep Yazıcıoğlu Sokak,
            No:1 
            Aksaray/İST.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder